Școlile din România rămân închise. Elevii vor continua să învețe on-line până pe 7 februarie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit faptul că elevii și profesorii vor continua cursurile on-line. Luni, 11 ianuarie, începe școala după vacanța de iarnă.

Potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile în sistem on-line ar trebui să se desfășoare până pe 7 februarie 2020. Redeschiderea școlilor depinde însă de evoluția pandemiei pe teritoriul țării noastre. „Având în vedere analiza situației epidemiologice la nivel național la data de 07.01.2021realizată la nivelul Ministerului Sănătăți împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea,luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează opresiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ –teritoriale și a sistemului sanitar (…) se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021–07.02.2021” se arată în Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Redeschiderea școlilor este intens analizată de oficialii Ministerului Educației. Prezent în studioul Medika TV, secretarul de stat Sorin Ion a explicat faptul că instituția are în plan elaborarea mai multor scenarii. “Poziția Ministerului este binecunoscută. Vom încerca să începem cursurile față în față din 8 februarie într-una dintre variante. Varianta ideală e cu toți copiii, dar există și alternative sau alte scenarii în care fie aducem la școală copiii foarte mici – grădiniță, ciclu primar, există și varianta să aducem elevii din anii terminali, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în vederea pregătirii temeinice pentru examenele naționale și, evident, există și varianta hibridă, care pentru cadrele didactice este foarte complicată. Scenariile depind de evoluția epidemiologică”, a spus Sorin Ion.

Din data de 8 februarie 2021, ar trebui să înceapă cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021, care se încheie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe data de 18 iunie 2021.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea