Sănătatea în România Știri

SCENARIU SUMBRU! Peste 8000 de cazuri săptămâna aceasta, lockdown din decembrie! Cine face anunțul teribil

Scenariu sumbru anunțat de liderul PSD Marcel Ciolacu! Invitat la emisiunea “România 9” de la TVR, liderul social democraților a anunțat că numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV 2 va exploda în țara noastră în această săptămână. Declarațiile lui Ciolacu vin pe marginea unor previziuni făcute de specialiști pe baza evoluției epidemiei în România. Din discuțiile purtate de liderul PSD cu reputații specialiști Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, ambii candidați PSD în alegerile parlamentare, săptămâna aceasta țara noastră ar putea ajunge la 8.000-10.000 de cazuri de infectare. Recordul absolut de cazuri înregistrat în România până acum a fost de 6.481 de infectări raportate într-un interval de 24 de ore, cifră înregistrată săptămâna trecută.

Marcel Ciolacu spune că pe măsură ce se fac mai multe teste vom avea și mai multe cazuri raportate. Liderul social-democraților critică măsurile adoptate de Guvern și se arată îngrijorat de faptul că în doar câteva zile va începe campania electorală. Marcel Ciolacu spune că în contextul evoluției epidemiologice, alegerile parlamentare trebuie amânate.

“Miercuri sau joi vom ajunge la 8.000-10.000 de cazuri. Asta este prognoza specialiștilor. În acest moment lucrurile sunt într-un trend ascendent. Iar de vineri toată România va intra în campanie electorală. Noi am făcut un apel la actualul Guvern și la președintele României să ia în considerare ceea ce ne spun specialiștii. Specialiștii ne spun foarte clar: în acest moment trebuie luate măsuri pentru a stopa acest trend ascendent. Trebuie limitate toate deplasările în mijloacele de transport în comun. Categoric , alegerile și campania electorală în plină pandemiei nu pot decât să amplifice numărul de îmbolnăviri”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu la TVR.

Mai mult, Marcel Ciolacu și-a exprimat convingerea că imediat după alegeri țara noastră va fi închisă. Așa-numitul lockdown va fi instituit de pe 7 decembrie, a spus Ciolacu:

“Să vedeți ce se întâmplă după 6 decembrie. După 6 decembrie vor bloca toată România. Păi dacă nu oprești  acest trend ascendent, tu nu ai luat nici o măsură de prevenire să ajungi în această situație…Moderator: stați puțin, dvs. spuneți că pe 7 urmează un lockdown în România? Marcel Ciolacu: Categoric!”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai declarat în emisiunea de la TVR că în această perioadă încearcă să găsească soluții pentru amânarea alegerilor, despre care consideră că reprezintă un risc maxim în contextul epidemiologic actual.