ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Scădere ușoară a numărului de cazuri. În ultimele 24 de ore, la nivel național, s-au înregistrat 11477 de îmbolnăviri

Autoritățile sanitare informează că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 114677 de noi infectări. Din datele autorităților se constantă o scădere ușoară, cu 3298 cazuri, prin comparație cu ziua anterioară. De asemenea, 119 persoane au murit din cauza bolii infecțioase COVID-19.

ate de către INSP 119 decese (62 bărbați și 57 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Din totalul de 119 pacienți decedați, 98 au fost nevaccinați și 21 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În ceea ce privește numărul persoanelor internate, autoritățile sanitare informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, în spitalele din România erau sub observație medicală 8397 de pacienți, infectați cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 1030 primeau îngrijiri medicale în secțiile ATI.

Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost efectuate peste 61,000 de teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.