Eveniment Știri

Șapte foști manageri sau șefi de secții din unități sanitare de stat, suspecți de incompatibilitate

Șapte foști manageri ai unor unităţi medicale sau persoane cu funcții în sistemul sanitar sunt suspectați că incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate a publicat astăzi o listă cu 22 de nume ale unor persoane asupra cărora planează suspiciuni de incompatibilitate, printre ei aflându-se și persoane din sistemul sanitar.

Potrivit unui comunicat al ANI, printre aceștia se află fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti, foști manageri ai spitalelor municipale din Oltenița și Râmnicu Sărat, dar și un fost inspector din Ministerul Sănătății.

Dintre toate cazurile semnalate de ANI se remarcă cel al unei foste șefe de compartiment din Direcția de Sănătate Publică Galați, în cazul căreia inspectorii de integritate au sesizat Parchetul.

“Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către IOAN MARIANA, a infracțiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

În perioada exercitării funcției de conducere de șef al Compartimentului de supraveghere și control boli transmisibile, a semnat 8 procese – verbale de constatare și un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la unități sanitare cu care aceasta are relații contractuale, respectiv Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Ioan” Galați și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Apostol Andrei” Galați.

Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana și unitățile sanitare menționate, aceasta a obținut în intervalul 2014 – 2020 foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 Lei”, se arată în comunicatul ANI.

Detalii despre celelalte situații puteți găsi AICI.