Implanturile dentare au fost create cu scopul de a înlocui dinții naturali extrași. Tehnologia a avansat foarte mult, astfel că se pot monta implanturi dentare și pentru pacienții care au diverse probleme medicale care, în trecut, nu ar fi permis acest tratament stomatologic.
„Implantul dentar este necesar atunci când avem o pierdere dentară, putem insera aceste implanturi cu succes, astfel încât pacientul să funcționeze într-un mod cât mai aproape de normal” susține conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.
Pe piață există mai multe tipuri de implanturi dentare, ce pot fi montate chiar dacă pacienții au diferite afecțiuni care, în trecut, nu ar fi permis utilizarea acestui tip de tratament stomatologic.
„Există mai multe tipuri de implant dentar, sunt cele pe care noi le numim convenționale și cele care sunt mai speciale. Implanturile convenționale sunt cele de tip șurub, uzuale, cu dimensiuni normale vis-a-vis de diametrul și lungimea lor. Cele speciale pot fi de dimensiuni mai mari, diferite, cum sunt cele zigomatice, terigo sau cele care se ancorează în nas. Cu cât pacientul este mai tarat din punct de vedere biologic, cu atât toate adițiile osoase pot fi contraindicate sau șansa lor de succes poate fi scăzute. În aceste cazuri putem folosi cu succes aceste implanturi speciale, pentru a evita manoperele de agumentare oasoaă masivă” mai spune conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.