ALERTĂ: CORONAVIRUS

S-a inventat dispozitivul care depistează coronavirusul! Vezi unde se instalează

Premieră regional la Galați. Spitalul Clinic de Urgență „Sf.Apostol Andrei” din Galați va fi dotat cu un dispozitiv medical pentru depistarea coronavirusului. Cu această dotare, spitalul din Galați va deveni singura unitate medicală din sud-estul țării care va putea face teste pentru identificarea virusului.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați  anunță că au luat decizia să doteze laboratorul spitalului din Galați cu un aparat performant care depistează numeroase tipuri de virusuri, inclusiv COVID-19. Aparatul este mai mult decât necesar în condițiile în care spitalul din acest județ va fi un centru regional iar probe vor veni din mai multe județe.

Deocamdată, conducerea Consiliului Județean nu a decis dacă aparatul va fi achiziționat sau va fi luat în comodat,

Dispozitivul costă între 600.000 de lei și 800.000 de lei și, dacă se va merge pe varianta de cumpărare, Consiliul Județean va organiza licitație publică. Dacă se va opta pentru varianta comodatului,aparatul ar putea  la spitalul din Galați în câteva zile.

În prezent, toate probele recoltate în Galați, dar și din restul regiunii de sud est, sunt trimise la Institutul Matei Balș din București.

Un centru regional pentru depistarea coronavirusului este la Iași care acoperă cea mai mare parte a Moldovei.