EXTERNE Știri

S-a descoperit! Coronavirusul are limitele lui! Muzicienii filarmonicii din Viena nu contaminează când cântă

Un studiu realizat de Filarmonica din Viena ar arăta că muzicienii dintr-o orchestră nu şi-ar transmite coronavirusul atunci când interpretează la instrumentul lor, atâta vreme cât mențin între ei o distanță de un metru.

Sub control medical, muzicienii Filarmonicii din Viena s-au supus, recent, unui test. Pentru realizarea experimentului, la începutul lunii mai, muzicienilor le-a fost montată, prin nas, o sondă care arăta o ceaţă fină atunci când respirau, scrie News.ro

Violoniştii nu au degajat mai mulţi aburi când cântau decât atunci când erau în repaus. Suflătorii au proiectat condensul doar în apropierea căilor lor respiratorii. Doar flautiştii au emis particule până la o distanţă de maxim 80 de centimetri.

Concluziile studiului elimină riscul ridicat privind muzicienii care cântă împreună, atât timp cât menţin o distanţă de cel puţin 1 metru, virusul nefiind transmis atunci când artiștii cântă la diverse instrumente.

Începând de la finele lunii curente, în Austria, teatrele şi sălile de concerte vor putea să susţină evenimente cu până la 100 de spectatori.