Eveniment Știri

S-a decis: rapel și pentru persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson. Când și cum se va face a doua doză

foto: RoVaccinare

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID au anunțat astăzi că și persoanele vaccinate cu serul produs de compania Johnson & Johnson vor face rapel. Vaccinul este singurul de până acum administrat în doză unică, dar specialiștii recomandă o doză de rapel după minimum șase luni de la data vaccinării. La fel ca în cazul celorlalte vaccinuri, și acum rapelul se va face cu unul din cele două vaccinuri care folosesc tehnologia ARN mesager, respectiv Moderna și Pfizer. Totuși, la cerere se poate face rapel și cu același vaccin.

“Începând cu data de 8 noiembrie 2021, pentru persoanele care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson, se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Reamintim că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni”, se arată într-un comunicat al CNCAV.