Știri

Rusia a scos pe piață primul vaccin anti-COVID pentru animale

Încă de la începutul pandemiei s-a ajuns la concluzia că și animalele se pot infecta cu SARS-CoV2. De altfel, în ultimul an au fost raportate mai multe cazuri de animale testate pozitiv, fie ele de companie sau animalele din grădini zoologice, care s-au îmbolnăvit din cauza îngrijitorilor.

De departe, cele mai afectate au fost animalele de companie, în special câinii și pisicile, patrupedele infectate având aceleași simptome ca stăpânii lor.

De altfel, un studiu realizat în Italia încă din martie anul trecut a arătat că majoritatea câinilor și pisicilor ai căror proprietari fuseseră testați pozitiv au fost la rândul lor infectați cu noul coronavirus.

Acum, Rusia a scos primul vaccin din lume anti-COVID făcut special pentru imunizarea animalelor.

Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a anunțat producerea unui prim lot de 17.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru animale.

Vaccinul a fost înregistrat în luna martie, după ce testele au arătat că animalele studiate, respectiv câini, pisici, vulpi şi nurci, au avut un răspuns imunitar bun împotriva COVID-19. Vaccinul este destinat folosirii exclusiv în Rusia, deocamdată, dar mai multe țări s-au arătat deja interesate să îl achiziționeze.