România tratează pacienții cronici din Ucraina. Câți refugiați sunt internați în spitalele din țara noastră

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Ministerul Sănătății, secretarul de stat Adriana Pistol a vorbit despre sprijinul medical pe care autoritățile din țara noastră îl oferă refugiaților ucraineni. În total, potrivit declarațiilor oficiale, în spitalele românești sunt internați 49 de cetățeni ucraineni, cei mai mulți dintre aceștia fiind diagnosticați cu boli cronice.

Mai mult decât atât, țara noastră a încheiat un protocol privind preluarea unor pacienți din Ucraina, care au ajuns în Polonia, dacă situația o impunem. „Suntem în legătură permanentă şi cu statele învecinate, în special Polonia, care are numărul cel mai mare de refugiaţi şi, în situaţia în care se impune, suntem pregătiţi şi să preluăm pacienţi spre a fi trataţi în România, dacă acest lucru va fi necesar. Situaţiile în care partenerii noştri din Polonia decid că este nevoie de transfer cred că ţin de organizarea locală. În schimb, avem în mod deosebit, din ce am văzut până acum, pacienţi oncologici, în special copii care au nevoie de diverse tipuri de îngrijire medicală” a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Unii dintre refugiații ucraineni care ajuns în România au fost diagnosticați cu rujeolă. De aceea, autoritățile fac apel către cetățenii români să-și vaccinze copiii cu serul antirujeolic. „Avem confirmate cazuri de rujeolă în judeţul Bacău, în judeţul Satu Mare. Invităm toată populaţia să îşi vaccineze copiii antirujeolic şi inclusiv invităm părinţii care sunt în România veniţi din Ucraina cu copii de vârstă vaccinabilă, la care nu cunosc să fi fost vaccinaţi împotriva rujeolei, să acceseze serviciile medicale spre a fi vaccinaţi deoarece noi oferim tuturor această posibilitate gratuit“, a mai adăugat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea