Știri

România permite vaccinarea la rapel cu altă doză decât prima. Care sunt condițiile

foto: RO Vaccinare

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că persoanele care au făcut o doză de vaccin, fără să finalizeze schema de vaccinare, pot primi un alt vaccin decât cel inițial, dacă prezintă un document medical.

În contextul creşterii cazurilor de infectare cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2, care prezintă un grad ridicat de contagiozitate, vaccinarea persoanelor cu schemă completă este extrem de importantă pentru obţinerea beneficiilor maximale împotriva maladiei COVID-19. Pentru creşterea accesibilităţii la vaccinare, CNCAV a completat prevederile instrucţiunii emise la data de 13 august 2021 privind vaccinarea în situaţii speciale, cu recomandări care să vină în sprijinul persoanelor vaccinate cu o doză şi care, ulterior, din motive medicale, nu au finalizat schema de vaccinare“, arată CNCAV într-un comunicat.  

Pe altă parte, specialiștii precizează că vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan cu alte vaccinuri.

Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Naţional de Vaccinare destinat copiilor şi grupelor populaţionale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România. Administrarea acestora se poate realiza în depline condiţii de siguranţă, atât persoanelor care au primit doza 1, cât şi doza 2 de vaccin anti-COVID-19″, mai spun specialiștii.