Sănătatea în România Știri

România, locul 3 în Europa la vaccinarea anti-COVID-19, cu 1 milion de doze administrate

Cu toate problemele organizatorice, campania de vaccinare anti-COVID-19 se desfășoară într-un ritm alert în România. Astfel, țara noastră se situează pe locul 3 în Europa în ceea ce privește rata de vaccinare.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România pe 27 decembrie, iar până în momentul de față la nivel național s-au administrat 1 milion de doze, potrivit unei informări oficiale a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Peste 1.000.000 de doze administrate. România – locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

La fel ca în toată Europa, în țara noastră sunt aprobate pentru a fi utilizate 3 vaccinuri. Este vorba despre cel produs de companiile Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Vaccinul britanicilor de la AstraZeneca urmează să fie introdus în campanie începând cu data de 15 februarie. Spre deosebire de celelalte două vaccinuri, acesta funcționează pe bază de virus inactivat, iar timpul scurs de la administrarea primei doze până la doza de rapel este mult mai mare.