Sănătatea în România Știri

România, campioană la vaccinarea anti-COVID. Ce spun autoritățile despre evoluția vaccinărilor

România se află printre țările fruntașe la nivel mondial în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit celor mai recente date, țara noastră ocupă locul 3 în Uniunea Europeană ca număr de persoane vaccinate, în timp ce la nivel global România se află pe poziția 7 ca număr de doze administrate. Datele au fost comunicate de premierul Florin Cîțu, care a declarat că modul în care decurge campania de imunizare împotriva COVID-19 a depășit toate așteptările.

Până acum, România, împotriva tuturor celor care nu ne dădeau șanse, are o campanie de vaccinare de succes. Suntem în Uniunea Europeană pe locul 3 în ceea ce privește numărul de persoane care au fost vaccinate total, cu două doze, și la nivel global suntem pe locul 7. Nu cred că exista cineva care să dea această variantă când a început campania de vaccinare. Nu se gândea nimeni că România va avea o campanie de vaccinare de succes, dar exact ca anul trecut ne facem temele, luăm un plan și îl ducem și îl îndeplinim”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit datelor centralizate de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, până acum au fost administrate un număr de 1.466.649 de doze.

611.553 de persoane au făcut deja și rapelul. Cele mai multe vaccinuri administrate, 1.297.686, sunt cele produse de Pfizer, primul ser care a primit aprobare în Uniunea Europeană. De asemenea, în România s-au mai administrat 77.809 de doze de vaccin Moderna și 91.154 de vaccinuri AstraZeneca.