România, aproape de producerea unui ser terapeutic. Institutul Cantacuzino, la un pas să primească undă verde de la autorități (VIDEO)

Început la Timișoara și continuat la București, proiectul privind realizarea unui vaccin anti-COVID în țara noastră pare să fi intrat în linie dreaptă. Specialiștii care îl realizează în prezent, din cadrul Institutului Național de Dezvoltare Cercetare Medico – Militară „Cantacuzino” au vești bune în ceea ce privește progresele care se fac în această direcție. Guvernul României a alocat peste 3,5 milioane de lei pentru acest proiect de cercetare.

Col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino, a explicat la „Medika Special”, emisiunea moderată de Dana Chera, care sunt pașii pe care îi are de urmat instituția pe care o conduce în ceea ce privește obținerea vaccinului anti-COVI-19.

În momentul de față suntem foarte aproape să dezvoltăm un ser terapeutic care se apropie, să-i spunem de un vaccin anti-COVID-19, vom vedea în următoarele 2 săptămâni. Săptămâna trecută cercetătorii noștri au prezentat în timpul conferinței de imunologie tot ce am studiat în ultimele 2 – 3 luni, poate vom reuși să putem scoate pe piață acest ser imun. Poate fi baza unui vaccin anti-COVID-19. Pentru asta a fost creat Cantacuzino

3,5 milioane de lei pentru vaccinul anti-COVID-19 românesc

Ideea dezvoltării unui vaccin anti-COVID-19 în țara noastră a apărut încă din primăvară, la Timișoara, fiind avansată de specialiștii Centrului OncoGen. Aceștia au dezvăluit în spațiul public informații despre capacitatea lor de a crea un astfel de vaccin. În luna mai a acestui an, Ministerul Sănătății a anunțat că oferă 3,5 milioane de lei Centrului OncoGen pentru a-și putea continua cercetarea în privința realizării vaccinului.

Specialiștii din Timișoara au încheiat astfel un parteneriat cu cei de la București, angajați în cadrul Institutului Național de Dezvoltare Cercetare Medico – Militară „Cantacuzino”, pentru a continua proiectul. Vaccinul dezvoltat la București va fi administrat intranazal fie sub formă de picături, fie prin pulverizare.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea