Sănătatea în România Știri

România a achiziționat mai puține doze de vaccin antigripal. Explicațiile lui Alexandru Rafila, ministrul sănătății

foto: www.sanador.ro

Pregătirile pentru sezonul rece 2022-2023 presupun și achiziția vaccinului împotriva gripei sezoniere. Dozele sunt cumpărate de Ministerul Sănătății, apoi distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică și, mai departe, medicilor de familie. Pentru anul acesta, România a cumpărat cu 1 milion de doze mai puțin decât anul trecut.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat de ce România a cumpărat mai puține doze de vaccin împotriva gripei sezoniere. „Anul trecut din cele 2,5 milioane achiziționate au fost folosite 1,5 milioane de doze, acesta este și motivul pentru care ne-am oprit la această cantitate în sezonul 2022-2023” susține Alexandru Rafila.

Vaccinul distribuit prin Direcțiile de Sănătate Publică va fi ulterior trimis către cabinetele medicilor de familie. Medicii vor fi cei care îl vor administra persoanelor eligibile pentru a primit serul gratuit. Este vorba despre pacienții cronici, persoanele peste 65 de ani, copiii, bătrânii din centrele de asistență socială și femeile gravide.