VIDEO Rolul chirurgiei robotice în tratarea gonartrozei

Gonartroza sau artroza de la nivelul genunchiului reprezintă o boală care afectează calitatea vieții pacienților. Din fericire, datorită progresului tehnologic, medicina modernă folosește echipamente robotice pentru tratamentul acestei boli.

Gonartroza presupune, în cele mai multe cazuri, înlocuirea articulației bolnave cu o proteză. Iar acest proces se realizează doar chirurgical. Astăzi, cu ajutorul roboților această operație este mult mai sigură și cu riscuri mult mai mici. Important este ca medicul care utilizează robotul să aibă experiență.

„Robotul pe de o parte nu exclude experiența chirurgicală. Cu acest robot se poate lucra doar dacă ai experiență. Chirurgia robotică te ferește de complicații, dar în mâinile celor experimentați. De asemenea, robotul ne ajută să înțelegem mai bine anatomia pacientului, motiv pentru care traumartismul chirurgical poate să fie mai mic și atunci recuperarea imediată este mai rapidă” a declarat prof. dr. Radu Prejbeanu, Chirurg de Excelență în Ortopedie, directorul medical al Spitalului Premier din Timișoara, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Mai mult decât atât, spre deosebire de tehnicile clasice de montare a protezelor de genunchi, chirurgia robotică este mult mai precisă și predictibilă.

„Precizia, al doilea argument este siguranța actului medical dată de precizie. Totodată vorbim și despre predictibilitatea gestului chirurgical înainte de a-l face” a mai spus prof. dr. Radu Prejbeanu.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea