Știri

Ritmul vaccinărilor din Europa, criticat de Organizația Mondială a Sănătății

sursa foto: hotnews.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii critică ritmul cu care se desfăşoară campania de imunizare împotriva COVID-19 în statele Europei, pe care îl consideră prea lent.

Într-un comunicat de presă al filialei europene a OMS, citat de Agerpres, oficialii care răspund de sănătatea publică mondială spun că “ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”, în contextul în care statele europene se confruntă cu o creștere considerabilă a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV2.

Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc. În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni“, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.