Stil de viață Știri Studii/Cercetări

Rezultatele unui studiu. Cum ne poate ajuta alergatul după ce plecăm de la sala de fitness

Beneficiile pe care mișcarea le are asupra organismului sunt multiple. Noi studii arată faptul că este necesar să combinăm exercițiile pe care le facem la sala de gimnastică cu câteva minute de alergat pentru a putea dormi mai bine.

Atunci când facem mișcare, organismul secretă numeroase substanțe, printre care și cele numite „hormonii fericirii”. Aceștia sunt responsabili pentru starea noastră de bine și ne ajută chiar să dormim mai bine.

Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii și publicat de Daily Mail scoate în evidență legătura dintre mișcare și dormit. Cercetătorii americani au folosit pentru a ajunge la această concluzie 386 de persoane supraponderale, cu vârsta între 35 și 70 de ani, care duceau o viață sedentară.

Oamenii au fost împărțiți în 4 grupuri. Unul dintre grupuri nu a fost implicat în activități fizice, în timp ce al doilea a fost obligat să facă mișcare timp de 3 ore pe săptămână în sala de gimnastică. Al treilea grup a făcut mișcare alergând pe bandă sau pe bicicletă. Al patrulea grup a combinat aceste tipuri de mișcare.

Participanții au răspuns apoi la un chestionar în care au menționat calitatea somnului sau cât de mult au dormit.

Participanții care au făcut mișcare în sala de gimnastică au raportat faptul că au câștigat cu 23 de minute mai mult timp pentru dormit. În timp ce persoanele care au alergat au reușit să stea în pat cu până la 30 de minute mai mult. Cei care au combinat exercițiile fizice au obținut cu 40 de minute mai mult timp pentru dormit.

„Am reușit astfel să evidențiem faptul că prin combinarea exercițiilor pe care le facem zilnic, la sală, cu cele de alergat am putea să ne îmbunătățim sănătatea mușchilor, a oaselor și chiar somnul!” a precizat cercetătoarea Angelique Brellenthin, din cadrul Universității Iowa, Statele Unite ale Americii, citată de Daily Mail.

Pornind de la acest studiu, oamenii de știință vor acum să descopere cum poate combinarea exercițiilor fizice să ajute în cazul pacienților care suferă de boli cronice, precum diabetul.

Corectat cu https://www.corrector.co/ro/