Sănătatea în România Știri

Revenire la normalitate în Spitalul Colentina. Când vor fi tratați și operați primii pacienți

Spitalul Clinic Colentina este printre cele mai mari unități medicale din Capitală care, înainte de pandemie, trata zeci de mii de bolnavi. Devenit spital COVID-19, Spitalul Colentina face acum eforturi pentru revenirea la normalitate.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească medicii din Spitalul Colentina pentru a-și desfășura activitatea ca înainte de pandemie sunt numeroase.

Trebuie făcută o curățenie, o sterilizare și amenajat ca să primim pacienții așa cum trebuie. Trebuie să punem ozon, ultraviolete, să luăm probe, există niște pași de urmat până ne vom apuca să operăm. Noi sperăm ca peste o săptămână să putem opera din nou. Avem și un medic epidemiolog nou angajat, care este foarte conștiincios, când vom avea rezultatele probelor”, a precizat dr. Laura Zarafin, medic ATI în cadrul Spitalului Colentina, în direct la Medika TV.

Mai mult decât atât, internarea pacienților se va face doar dacă starea lor de sănătate o impune.

„Va fi nevoie existe liste de așteptare, prioritizare în funcție de patologie, testarea devine obligatorie, trebuie foarte bine testați. Trebuie distanțate paturile, va trebui să urmăm niște pași cu rigurozitate”, a precizat dr. Laura Zarafin, pentru Medika TV.