Micul dejun este cea mai importată masă a zilei, pentru că ne ajută să face față provocărilor de la primele ore ale dimineții. Cel mai popular ingredient pentru micul dejun a devenit avocado. Este considerat un superaliment datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. Poate fi combinat simplu și rapid în orice fel.
Avocado este foarte hrănitor și datorită nutrienților pe care îi conține a fost trecut pe lista super alimentelor. Este o sursă importantă de vitamine C, E și K. De asemenea, are în compoziție magneziu și potasiu, precum și multe grăsimi sănătoase, precum acizii grași Omega 3. Datorită acestor grăsimi, avocado poate conferi sursa de energie pentru întreaga zi.
Rețete sănătoase pentru mic dejun cu avocado
Cel mai simplu mod de a mânca avocado la micul dejun este să așezați fructul pe feliile de pâine prăjită din cereale integrale. Totodată, această rețetă poate fi combinată cu câteva felii de brânză feta.
De asemenea, la fel de sănătoasă este considerată și omleta cu avocado. Este simplu de preparat și foarte sănătoasă. De reținut este faptul că fructul, tăiat felii, se așează la final, după ce omleta a fost gătită.
O combinație ideală și sănătoasă este cea dintre avocado și bacon. Preparați un sandviș tradițional cu bacon, salată verde, roșii și avocado, tăiat felii.
Totodată, la fel de sănătoasă este și pasta de avocado. Luați fructul și-l treceți prin blender, iar pasta obținută o puteți amesteca cu ceapă roșie, ulei de măsline și zeamă de lime. Puteți consuma acest preparat cu pâine prăjită din cereale integrale.