Pentru că sezonul estival este unul al exploziei de fructe, dar și unul în care temperaturile ridicate ne împing către gesturi cu care să reușim să ne răcorim, în ultima ediție a emisiunii Secretele Nutriției, de la Medika TV, dr. Laura Ene ne-a oferit o rețetă în ton cu această perioadă. Specialistul Medika TV în nutriție ne-a explicat cum putem prepara o înghețată de casă, gustoasă și, în același timp, cu un conținut rezonabil de calorii.
ÎNGHEȚATĂ CU FRUCTE DE PĂDURE
Pentru această rețetă vom folosi:
- 100-150 de grame de fructe de pădure (la alegere, zmeură, căpșune, afine, mure)
- 50-100 grame Iaurt 2% grăsime (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de smântână cu 12 % grăsime)
Se mixează bine fructele cu iaurtul, dar, preferabil, nu cu mixerul, pentru că se vor zdrobi fructele. Adăugați un îndulcitor (recomandarea dr. Laura Ene este stevia pulbere, 1-2 lingurițe). Se amestecă până se omogenizează. Se pune într-o formă și să așează în congelator.
Acest desert are 95 kcal si conține:
- 15 gr. glucide;
- 4 gr. proteine;
- 2 gr.lipide;
- 4 gr. fibre.