Rețeaua de sănătate Regina Maria, primul furnizor privat de servicii medicale care utilizează chirurgia robotică la scară largă. Medic: „Are numeroase beneficii”

Multe dintre echipamentele descoperite în ultimii ani grație progresului tehnologic sunt utilizate astăzi și de medici. În cadrul rețelei de sănătate Regina Maria se pune un deosebit accent pe chirurgia robotică. Este vorba despre echipamente robotizate cu ajutorul cărora medicii pot face intervenții chirurgicale. Iar avantajele pe care le oferă sunt multiple, mai ales pentru pacienți.

Rețeaua privată de sănătate Regina Maria este primul furnizor privat de servicii medicale din România care a inițiat un program de chirurgie robotică în toate spitalele pe care le deține.

„Rețeaua privată din care fac parte a fost prima rețea din România și în momentul de față este singura care are un program de chirurgie robotică activ în toate cele 6 spitale. Dincolo de titlul acesta care poate suna impresionant este o muncă fantastică a colegilor care se ocupă de partea operațională care au gândit în felul următor: simplul fapt că suntem lideri pe piața de servicii medicale, nu este de ajuns dacă nu ne asumăm rolul și dacă nu îmbunătățim serviciile medicale în comunitățile unde avem spitale” susține dr. Decebal Fodor, medic specialist chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale, la Spitalul Regina Maria din Brașov.

Pentru a dezvolta ramura dedicată chirurgie robotice, rețeaua de sănătate Regina Maria investește permanent în formarea profesională a cadrelor medicale care utilizează platformele.

„Asta înseamnă investiții în infrastructură, platformele de chirurgie robotică implică o serie de costuri. Apoi investim în educația persoanelor care le utilizează și nu mă refer doar la chirurgi. Toate ghidurile de specialitate, toate cărțile, toate articolele spun că atunci când îți dorești să ai un program de chirurgie robotică și acesta să fie de succes trebuie să vezi toate această intervenție în, pui pacientul în centrul atenției și acolo trebuie să cooptezi medici ATI, medici chirurgi, asistenți ATI, asistenți care să manipuleze instrumentele și astfel cu siguranță o să ai un program de succes” mai spune dr. Decebal Fodor, medic specialist chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale, la Spitalul Regina Maria din Brașov.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea