Eveniment Știri

RESTRICȚII PRELUNGITE ÎN CAPITALĂ. Se fac derogări doar în zilele de sărbători religioase

Comitetul pentru Situații de Urgență București s-a reunit în ședință, sâmbătă dimineață, pentru a decide prelungirea restricțiilor existente pentru alte 14 zile. O relaxare însemnând reluarea programului normal al magazinelor, în week-end, și redeschiderea sălilor de sport, va fi discutată după aceste două săptămâni și numai dacă rata de incidență va scădea sub trei la mie. Restaurantele ar urma să revină la normal, în mod gradual. ”Restaurantele la interior vor fi deschise treptat, după ce vom coborî sub 3 cu rata de intectare, mai întâi cu 30%, iar după ce scade sub 1,5, va fi de 50%”, a precizat prefectul de București, Alin Stoica.

Astăzi, conform raportării autorităților, Capitala înregistrează o rată de 3,94 la mie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, după ședinnța CSU București, că restricțiile de circulație vor fi ridicate pentru Paște și pentru sărbătoarea specifică lunii Ramazan.

Iată derogările decise de membrii Comitetului pentru Situații de Urgență!

  1. Pentru următoarea vineri, 30, Vinerea Mare, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20, în loc de ora 18.

2. În noaptea de Paşte circulaţia va fi liberă pentru toate persoanele, fără niciun fel de declaraţie pentru a participa la slujbele specifice. La fel şi pentru sărbătoarea credincioşilor musulmani, Ramadanul, peste o săpămână după Paşte.