Sănătatea în România Știri

Respectarea şi promovarea drepturilor copiilor, onorate aşa cum se cuvine de PSD

Pe 23 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor. Este al 33-lea an în care acest eveniment este marcat și în România. Cu acest prilej, deputatul PSD Cristina Elena Dinu atrage atenția asupra respectării drepturilor ș libertăților fiecărui copil.

În discursul său, parlamentarul Cristina Elena Dinu explică politicile adoptate de PSD pentru creșterea natalității la nivel național. „Sănătatea demografică a unei ţări stă în politica de susţinere a familiei şi a copiilor. PSD, prin Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse, a luat în ultima perioadă o serie de decizii pozitive ce au avut ca scop stoparea declinului demografic, a scăderii numărului naşterilor şi a diminuării fenomenului mamelor minore. De altfel, PSD a pledat permanent pentru necesitatea creşterii alocaţiilor de stat pentru copii, ca măsură de prevenire a unui dezstru demografic” susține deputatul Cristina Elena Dinu.

Totodată, Cristina Elena Dinu atrage atenția cu privire la faptul că trebuie făcute eforturi comune pentru a nu-i expune pe copii marginalizării sau discriminării. „Grija pentru copiii României este a noastră, a tuturor! Avem datoria şi obligaţia să le respectăm dreptul la sănătate, la educaţie, la o viaţă decentă şi fără griji. Trebuie să facem tot ceea ce este necesar pentru a le asigura o copilărie fericită, lipsită de griji şi de a-i proteja de discriminare, marginalizare şi violenţă ” a adăugat Cristina Elena Dinu.