SALVATORI ÎN ALB Știri

Reportaj emoționant: salvatorul în combinezon și cu patrafir, omul care aduce alinarea în zona roșie COVID (video)

Îmbrăcat din cap până în picioare cu echipament complet de protecție, dacă îl vezi din spate nu pare decât un alt salvator în alb. Văzut din față, îți dai seama că nu salvează atât vieți, cât mai ales suflete.

Este vorba despre preotul Dorian Oprișor de la biserica din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, a cărui misiune e să vindece sufletele celor care luptă pentru viețile lor în saloane COVID.

Preotul este protagonistul unui reportaj emoționant, realizat de jurnaliștii de la Opinia Timișoarei, care îl surprind în ipostaze inedite, inclusiv spovedind pacienții aflați pe patul de spital.

În vârstă de 30 de ani, preotul spune că merge și de două-trei ori pe zi în zona roșie, iar de când face asta adeseori plânge pentru oamenii bolnavi.

Prima oară sunt surprinși, dar după ce ce trece surprinderea sunt bucuroși. Mă cheamă să le fac rugăciuni, săi împărtășesc, să-i spovedesc.

Oamenii din spital am observat că sunt puțin mai apropiați de Dumnezeu, în sensul că boala îi face să cugete la sensurile mai profunde ale vieții. Patul de spital este un sfetnic foarte bun. Și spre deosebire de oamenii sănătoși, acești oameni au o căutare mai mare și mai sinceră a lui Dumnezeu. Boala îi face să se gândească mai mult și mai profund la rosturile vieții. Iar eu, ca preot, observ diferența dintre spovedania unui om sănătos și spovedania unui om bolnav. Rar când spovedesc un om sănătos îmi curg lacrimi. Dar aici aproape la toți cei pe care îi spovedesc îmi curg lacrimi”,  mărturisit preotul în combinezon.

În imaginile surprinse de jurnaliștii din Timișoara este și un dialog purtat de o pacientă, cu masca de oxigen pe față, cu preotul care o ascultă cu mare atenție.

Când am văzut că m-a internat vă spun sincer că m-am speriat. Dar când am văzut că nici nu am intrat bine în salon și au început să vină, mi-au luat imediat analize, mi-au băgat imediat tratament, vitamine, antibiotic ce mi-au dat….Asta e realitatea, ei se luptă, nu ne lasă. Medicii se informează tot timpul despre noi. Și nu suntem lăsați de izbeliște. Nu știu cum e în alte spitale, dar la Victor Babeș (Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara – N.R.) sunt niște oameni minunați”, îi spune pacienta de pe patul de spital preotului.