Eveniment Știri

REGIUNEA UNDE CORONAVIRUSUL FACE RAVAGII. Restricții locale din cauza unui focar major

Germania revine la restricții, după ce riscul de infectare la nivel național a crescut considerabil, din cauza unui focar înregistrat la un abator din Renia de Nord-Westfalia.

Indicele R, care reprezintă numărul mediu de persoane pe care le poate infecta un bolnav COVID-19, a crescut la 2,88 la nivel național din cauza focarului de la abator.

Uzina de prelucrare a cărnii Tönnies din zona Gütersloh din Renania de Nord-Westfalia a raportat acum peste 1.500 de infecții, dintr-un total de 7.000 de lucrători.

Din acest motiv, în regiune s-au decis deja primele restricții. Școlile și grădinițele au fost închise în imediata apropiere a focarului, iar 7.000 de persoane au fost puse în carantină. Oficialii de sănătate publică urmează să ia o decizie dacă vor impune și alte restricții, transmite BBC.

Mare parte dintre persoanele infectate sunt români. Potrivit ultimelor cifre avansate de autoritățile germane, peste 650 de angajați ai abatorului confirmați cu COVID-19 sunt cetățeni români.

Autoritățile germane au făcut deja apel la medicii din comunitatea românească din regiunea germană pentru a ajuta la tratarea conaționalilor lor.