Sănătatea în România Știri

Reacție a deputatului PSD Ileana Cristina Dumitrache: „Sângele înseamnă viață iar donând putem salva vieți!”

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, parlamentarul PSD Ileana Cristina Dumitrache trage un semnal de alarmă cu privire la criza de sânge prin care Centrele de Transfuzie Sanguină din toată România trec. Parlamentarul face apel public către cetățeni să vină să doneze sânge.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache precizează faptul că este nevoie de o creștere a gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitate donării de sânge. „În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare privind necesitatea donării de sânge. România se confruntă de câțiva ani cu o criză de sânge. Lipsa donatorilor înseamnă intervenții chirurgicale amânate, boli care se agravează și uneori chiar pierderi de vieți!” susține parlamentarul PSD.

Aceasta consideră, printre altele, că este nevoie de o mai mare implicare astfel încât mesajele prin care este susținut gestul donării de sânge să ajungă la cât mai mulți oameni. „Avem nevoie de campanii ample către cetățeni prin care aceștia să fie informați cât de importantă este donarea de sânge, cât de lipsită de riscuri este și câtă însemnătate are un astfel de gest pentru semenii care au nevoie” a precizat deputatul Ileana Cristina Dumitrache.

Un apel public în acest sens a făcut și Ministerul Sănătății. Mai multe detalii puteți citi aici.