ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Raportul zilei: rata de pozitivare este în creștere

Raportul zilei de duminică arată o rată de pozitivare în creștere. În ultimele 24 de ore, ca urmare a prelucrării unui număr de 35.456 de teste, au fost confirmare 3.817 de noi infectări, la nivel național. În topul infectărilor, cu cele mai multe cazuri, sunt Bucureștiul, dar și județele Timiș, Ilfov și Iași. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi este reflectată în tabelul de mai jos.  

Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți COVID-19 care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dolj, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. Printre cei decedați se află și tineri cu vârsta între 20 și 40 de ani. 55 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Numprul pacienților COVID-19 internați în spitale continua să fie ridicat: 7.388. Peste 10 %, mai exact 849, sunt la ATI.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori, 183 fiind internați în secții și 18 la ATI.

Pe teritoriul României, 28.127 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.703 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.559 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 350 de persoane.