ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA

RAPORTUL ZILEI PENTRU COVID-19: infecții noi, mai puține, număr alarmant de decese

Cifrele avansate, sâmbătă la prânz, de autorități arată că numărul românilor infectați cu noul coronavirus este relativ redus- 2.719- raportat la numărul de teste efectuate în decursul a 24 de ore – 21.410 teste RT-PCR  și 5.334 de teste rapide antigenice.

Cum arată repartiția pe județe a noilor cazuri și incidența în ultimele 14 zile, în fiecare județ al țării și în Capitală, puteți vedea în tabelul de mai jos.

Alarmant este, însă, numărul deceselor înregistrate în același interval, respectiv 94. Ponderea cea mai mare rămâne cea a bărbaților doborâți de COVID-19. Astfel, din 94 de pacienți decedați, 53 au fost bărbați și 41 au fost femei. Decesele au fost înregistrate în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați,  Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș,  Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Ilfov și București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.736. Dintre acestea, 1.016 sunt internate la ATI. 

În același timp, 47.762 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.841 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 73.210 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 145 de persoane.