ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Raportul zilei: cifre în scădere, aproape 80 de decese raportate din ultima jumătate a anului trecut

Ultimul raport al Grupului de Comunicare Strategică anunță că, în decursul a 24 de ore, au fost înregistrate 179 de noi infectări cu SARS-CoV-2, în România. Cifrele au rezultat în urma prelucrării a  32 184 de teste RT-PCR și rapide antigenice. 

În același interval, numărul raportat al deceselor a fost de 113, dintre care 78 provin din lunile precedente.Decesele au fost înregistrate în spitalele din județele Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Iași, Ilfov și Municipiul București.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.  

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.691. Dintre acestea, 329 sunt internate la ATI.  

Pe teritoriul României, 4.084 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.140 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.714 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 61 de persoane.

Evoluția pandemiei în Europa și în lume poate fi urmărită AICI.

etichete