ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA

RAPORTUL ZILEI: 3.432 de infectări, 54 de decese, aproape o mie de pacienți la ATI

Elizabeth Fischer uses an electron microscope to capture images of the coronavirus, which is about 10,000 times smaller than the width of a human hair. “I like to get images out there to try to convey that this is an entity, to try to demystify it, so this is something more tangible for people,” Fischer says. (Courtesy of Elizabeth Fischer)

Autoritățile de la București anunță, sâmbătă, la prânz, că numărul românilor diagnosticați cu infecție cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore a ajuns la 3.432. Cazurile au fost confirmate în urma prelucrării a 23.341 de teste RT-PCR  și 7.804 teste rapide antigenice. Cele mai mari valori ale incidenței sunt în Timiș, Maramureș, Ilfov și București, după cum reiese și din tabelul de mai jos:

Tot în ultimele 24 de ore, spitalele au raportat 54 de decese (29 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București.

50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.832. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI. 

Pe teritoriul României, 40.566 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.617 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 51.387 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 156 de persoane.