EXTERNE Știri

Radiografie: Rusia, locul doi în lume la îmbolnăviri, Franța depășește Spania la numărul de decese, Germania, atentă după relaxare

Rusia a trecut pe locul doi, imediat după SUA, după numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. Marți seara, Rusia înregistra 232 243 de îmbolnăviri  și 2116 decese. Ultimele raportări au adus un număr de aproape 11 mii de îmbolnăviri, fiind a treia zi consecutiv când s-a depășit pragul de 10 000, în 24 de ore.

SUA se află la mare distanță, cu un număr total de îmbolnăviri ce se apropie de 1 370 000 de cazuri și peste 82 000 de decese.

În Europa, Franța a depășit Spania la numărul de decese, în Hexagon fiind aproape 27 000 de victime care au pierdut lupta cu COVID-19. Franța trece, astfel, înaintea Spaniei, și ocupă locul trei, pe Bătrânul Continent, la număr de decese, după Marea Britanie și Italia. În Franța sunt peste 178 de mii de îmbolnăviri. Guvernul francez ia în clacul să reintroducă restricțiile dacă rata de infectare va crește. Este posibil ca noile măsuri să fie luate la nivel regional.

Și Germania a înregistrat o creștere a numărului de infecții, după relaxare. Ritmul de reproducere a infecțiilor a crescut la 1,1, ceea ce înseamnă că un german transmite infecția la 1,2 persoane. În trei districte se va ieși mai târziu din carantină dat fiind că au un număr mai mare de infecții față de obiectivul stabilit la 50 de cazuri la 10 000 de locuitori.