BREAKING MEDIKA Eveniment

(FOTO) PROTEST LA SPITALUL SĂPOCA! Se cere schimbarea managerului

Mai mulți angajați ai Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, județul Buzău, au declanșat, vineri dimineață, un protest spontan. Potrivit sansanews.ro, câteva zeci de medici și salariați din rândul personalului TESA au ieșit din cabinete și birouri și protestează în curtea spitalului, cerând demisia ori demiterea actualului manager interimar, Cristina Păun. Numirea actualului manager interimar a provocat nemulțumire de la început, din motive despre care medikatv.ro a scris AICI.  

Protestul nu a afectat activitatea medicală din spital, nici asigurarea serviciilor de tratament, hrană și pază a pacienților. ”Protestul nostru e unul ad-hoc, organizat în curtea spitalului, cu privire la faptul că actualul manager, considerăm noi, nu-și desfășoară activitatea în niște condiții optime. Modul de comunicare cu salariații, deciziile pe care le ia cu activitatea din trecut, activitatea curentă….Imediat cum a fost numită a avut ca prim obiectiv schimbarea semnăturii mele din bancă, a instalat un sistem de monitorizare, și audio și video, a modificat comisia de disciplină fără acordul Comitetului Director. Am trimis un memoriu și la minister,  vrem să fie revocată din funcție doamna manager Păun”  a declarat directorul financiar al spitalului, Laurențiu Vlad Nicolae.

Un memoriu semnat de 150 de angajaţi ai spitalului Săpoca a fost înaintat Ministerului Sănătăţii, aceştia ameninţând că demisionează dacă Păun nu este revocată. Iată documentul:

Pe de altă parte, managerul Cristina Păun a transmis un document către protestatari în care îi notifică în legătură cu faptul că încalcă regulile instituite de starea de alertă şi îi somează să treacă la lucru pentru a nu perturba actul medical. În schimb, protestatarii spun că activitatea în spital nu este afectată din cauza protestului.