Sănătatea în România Știri

Protest al medicilor de la Spitalul Județean Arad, din cauza unei amezi pe care unitatea medicală a primit-o

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care sunt nemulțumiți după ce conducerea le-a impus să plătească din propriile salarii o amendă totală de 38.381 lei primită de unitatea medicală de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS), care a constatat anul trecut unele nereguli birocratice.

Mulţi dintre medici se plâng că sunt taxaţi de conducerea spitalului, care vrea astfel să recupereze suma plătită pentru amendă. Cea mai mică sancţiune aplicată angajaţilor este de 399,80 lei. „Această sumă a fost stabilită de spital că trebuie plătită de orice medic care a făcut o greşeală în completarea documentelor medicale. Astfel, un medic care are 10 greşeli are de plătit din salariul său 3.998 de lei, iar alţii au de plătit pentru una sau mai multe erori birocratice. Sindicatul Promedica atrage atenția asupra faptului că imputarea acestor sume este ilegală” susțin reprezentanții sindicali ai medicilor arădeni.

Oficialii formațiunii sindicale Promedica precizează faptul că medicilor care sunt obligați să dea banii înapoi nu au dreptul de a fi reprezentați de un apărător. „47 de medici de la SCJU Arad sunt acuzați și pedepsiți, fără a li se dea dreptul să se apere. Nimeni ne le-a dovedit vinovăția, dar lor li se cere să își dovedească nevinovăția. Nu este prima dată când la adresa medicilor din această unitate medicală are loc un abuz de putere” susțin reprezentanții Promedica.