Sănătatea în România Știri

Proiect legislativ al parlamentarilor PSD pentru permanentizarea locurilor de muncă destinate personalului medical, angajat pe perioada stării de alertă

sursa foto: Facebook Spitalul Judetean Covasna

27 de parlamentari social – democrați au inițiat un proiect legislativ ce are ca scop permanenitzarea locurilor de muncă în domeniul medical, pentru personalul angajat pe perioada stării de alertă, decretată ca urmare a pandemiei de COVID-19. Inițiatorii acestui proiect susțin că toate cadrele medicale, care au beneficiat de contracte de muncă ar trebui angajate definitiv în sistem.

Ceea ce își doresc parlamentarii PSD este „stabilirea unui cadru leegal pentru ca personalul care a ocupat, în perioada stării de alertă, posturi pe perioadă determinată, să le poată o cupa în perioada de valabilitate a contractelor individuale de muncă, prin examen, pe perioadă nedeterminată”, după cum se arată în inițiativa celor 27 de deputați și senatori social-democrați,

Motivul principal care stă la baza acestei inițiative legislativă este legat de nevoia tot mai mare de cadre medicale pe care o are sistemul de sănătate românesc. „Încadrarea personalului are efecte pozitive din punct de vedere al asigurării resursei umane în unitățile din sistemul sanitar” potrivit inițiativei parlamentarilor social-democrați.

Mai mult decât atât, inițiatorii acestui proiect legislativ susțin faptul că, astfel, se poate elimina intervalul de timp cuprins între vacantarea postului ocupat și ocuparea postului prin concurs. De obicei, o astfel de procedură poate dura cel puțin 30 de zile. Totodată, aceștia explică și faptul că experiența profesională pe care angajații au obținut-o poate fi benefică unităților medicale în care au fost angajați.