Proiect de 10 milioane de euro destinat cercetării tratamentului personalizat în caz de AVC

Un proiect cu finanțare europeană, inițiat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgul Mureș, în parteneriat cu 19 centre de excelență, universități și companii de cercetare, din nouă state europene, a fost declarat eligibil de către Uniunea Europeană. Scopul proiectului este acela de a identifica metode personalizate de tratament pentru AVC, legat de fibrilația arterială. 

Proiectul UMF „George Emil Palade” din Târgu Mureș și al partenerilor acesteia, denumit „Health virtual Twins for the personalised management of strofe relatez to atrială fibrilation”, este finanțat în cadrul programului UE, denumit „Horizon Europe”. 

Scopul său este de a identifica metode personalizate de tratament al accidentului vascular, legat de fibrilația arterială. „Comisia Europeană a anunţat astăzi că proiectul ‘Health virtual twins for the personalised management of stroke related to atrial fibrillation’, pe care l-am depus în martie, a fost selectat pentru finanţare prin programul Horizon Europe al UE.” Susține medicul Theodora Benedek, șeful Clinicii e Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar în cadrul său au fost cooptați specialiști din cadrul unor clinici și universități din 9 state europene. 

Categorii: Medici de familie, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea