Eveniment Știri

Programările la vaccinarea anti-COVID, SISTATE TEMPORAR! Ce s-a decis în privința campaniei de vaccinare

Programările pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus prin aplicația RENV (Registrul Electronic Național al Vaccinărilor) vor fi sistate, temporar. Este anunțul pe care l-a făcut astăzi coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col.dr. Valeriu Gheorghiță, într-oi videoconferință cu prefecții din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului Vrancea, în cadrul videoconferinței li s-a transmis prefecților că sistarea va fi temporară, “stocurile existente la acest moment de vaccinuri Pfizer și Moderna urmând să asigure imunizarea celor aproximativ 1.400.000 de persoane programate în perioada 27.12.2020-20.01.2021  atât pentru prima doză de vaccin cât și pentru doza de rapel”.

De asemenea, s-a discutat despre “prioritizarea atentă a categoriilor de persoane eligibile  pentru etapa a II a , urmând a se acorda o prioritate suplimentară beneficiarilor din centrele de asistență socială și rezidențiale, persoanelor dializate și persoanelor  vârstnice nedeplasabile” și “verificarea atentă a tuturor centrelor de vaccinare avizate de CNCAV , astfel încât, din data de 8 februarie 2021 să poată fi  activate la nivelul întregii țări încă 300 de centre de vaccinare. Fiecare județ va fi informat în funcție de  statistica demografică proprie cu privire la numărul  de centre de vaccinare ce vor putea fi deschise  din 8 februarie”.

În cadrul întâlnirii de lucru în sistem videoconferință s-a mai transmis ca începând cu data de 8 februarie, prioritate la vaccinare să aibă cadrele didactice, “astfel încât în maxim 2 săptămâni să se poată realiza imunizarea profesorilor care și-au exprimat intenția de vaccinare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educației, la data de 20 ianuarie 2021, 120.112 profesori din toată țara și-au manifestat intenția de vaccinare”,  se arată în comunicat.

Pe de altă parte, autoritățile din România așteaptă cu nerăbdare ca la sfârșitul acestei luni să fie autorizat vaccinul AstraZeneca de către Agenția Europeană a Medicamentului, “situație în care se va putea asigura continuitatea procesului de vaccinare prin deschiderea de noi centre și vaccinarea tuturor categoriilor de populație”.