Sănătatea în România Știri

Primele cifre ale campaniei de vaccinare. Peste 100,000 de cadre medicale s-au vaccinat anti-COVID-19, în România

O analiză a Institutului Național de Sănătate Publică, extrasă din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor arată faptul că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, peste 100,000 de cadre medicale s-au imunizat împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 se desfășoară în România în 3 etape. Prima etapă, destinată personalului medical și celui care își desfășoară activitatea în sectorul de asistență socială, a început pe data de 27 decembrie.

Datele arată că de la debutul primei etape de vaccinare și până în prezent peste 100,000 de cadre medicale și angajați ai sistemului de asistență socială s-au imunizat.

În privința reacțiilor adverse înregistrare la nivelul centrelor de vaccinare, de la debutul campaniei și până acum, au fost raportate 350 de reacții. Cele mai multe dintre acestea, 210 la număr, au fost febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie.

În momentul de față, România se pregătește pentru debutul celei de-a doua etape privind vaccinarea anti-COVID-19, cea destinată populației cu grad de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii esențiale. Această campanie se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare sau echipe mobile de vaccinare sau cabinetele medicilor de familie.

Reamintim faptul că în România, ca în toate țările din spațiul comunitar, este disponibil pentru vaccinare doar serul produs de companiile Pfizer și BioNtech.