Eveniment Sănătatea în România

PRIMĂRIE DIN ROMÂNIA, ÎNCHISĂ DE CORONAVIRUS. Problemele sunt fără precedent. Autoritățile caută soluții

Primăria orașului Panciu, din județul Vrancea,  este închisă, începând de joi, 2 iulie, până pe 6 iulie, după ce viceprimarul, dar și doi angajați, au fost diagnosticați cu COVID-19.

Viceprimarul a început să se simtă rău de săptămâna trecută. Cum avea simptome respiratorii, el a decis să rămână acasă, preventiv. A fost testat, iar zilele trecute a primit și rezultatul testului, care a ieșit pozitiv la noul coronavirus. Viceprimarul a fost internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Focșani și, potrivit unor surse medicale, starea sa este relativ bună.

Alți doi angajați au fost testați pozitiv, după ce au intrat în contact cu viceprimarul, înainte ca acesta să se izoleze. În cazul altor 11 angajați ai primăriei, Direcția de Sănătate Publică a decis măsura izolării la domiciliu.

De joi până luni primăria rămâne închisă, timp în care în instituție se va face dezinfecție generală.

Nici luni, când instituția se va redeschide, primăria nu va funcționa așa cum trebuie. Pe de o parte va avea personal insuficient, dat fiind că 14 angajați sunt infectați sau izolați la domiciliu. Pe de altă parte, la conducere nu se va afla nimeni. Viceprimarul, care e în spital din cauza COVID-19,  este cel care a condus în ultimele luni activitatea instituției, după ce primarul orașului a ajuns în atenția procurorilor, fiind inițial arestat preventiv și ulterior plasat sub control judiciar.

Autoritățile județene din Vrancea au transmis că se caută soluții pentru ca activitatea Primăriei Panciu să nu intre în blocaj.

Primăria Panciu nu este singura din județul Vrancea unde activitatea e afectată de pandemie. O situație asemănătoare este și la nivelul comunei Fitionești, unde trei funcționari au fost testați pozitiv, iar mai mulți se află în izolare.

Vrancea este unul dintre județele cele mai afectate de epidemia de coronavirus, având a doua cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori din țară, după Suceava.

Potrivit celor mai recente informații furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în Vrancea s-au înregistrat, până acum 1078 de persoane fiind diagnosticate cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 29 de cazuri noi.