Eveniment Știri

Prima reacție adversă rară din România la vaccin a fost înregistrată de o doctoriță din Vâlcea. Ce s-a întâmplat cu ea

Ministerul Sănătății transmite că în România a fost înregistrată, pentru prima oară, o reacție adversă rară, înregistrată de o persoană care a fost vaccinată cu vaccinul anti-COVID de la Pfizer & BioNTech.

O femeie de 32 de ani din județul Vâlcea, medic de profesie, a prezentat o paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”,  transmite Ministerul Sănătății.

Până acum, 620.176 de români au fost vaccinați cu cel puțin o doză din vaccinul Pfizer, fiind raportate 2.030 de reacții adverse comune și minore. Dintre acestea, 482 au fost reacții de tip local cu durere la locul injectării, iar 1.548 au fost reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Reacția experimentată de doctorița din Vâlcea, de paralizie facială, se regăsește în prospectul vaccinului Pfizer, putând fi înregistrată rar.

Prospectul poate fi consultat AICI.