ALERTĂ: CORONAVIRUS Sănătatea în România Știri

PREVIZIUNI SUMBRE PENTRU ROMÂNIA! După 1 iunie va fi prăpăd

Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle (IHME) face previziuni sumbre pentru țara noastră. Analizând cifrele pandemiei și punând în balanță cu situația înregistrată până acum, specialiștii institutului american prevăd o explozie de cazuri COVID-19 după data de 1 iunie.

Previziuni sumbre vizează și alte țări. Totuși, potrivit graficelor privind evoluția viitoare a pandemiei, România, Peru și Brazilia vor fi cele mai afectate țări, inclusiv după data de 1 iulie.

Previziunea IHME nu arată și o creștere graduală a numărului de testări, deși recent ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că după data de 1 iunie se va trece la o testare masivă a populației.

Potrivit hărții realizate de specialiștii institutului, România va fi, în vară, singura țară din Europa de Sud-Est în care numărul de infecții cu noul coronavirus va fi mare în mod constant.

IHME e un centru de cercetare a sănătății populației, care susține că oferă o analiză și o predicție riguroasă și comparabilă a celor mai importante probleme de sănătate din lume.

Predicțiile sunt realizate pe baza datelor oficiale furnizate de autorități și sunt actualizate zilnic.