EXTERNE Știri

PREVIZIUNI. Prețurile vehiculate pentru primele vaccinuri anti-COVID care vor fi autorizate

Cât vor costa primele vaccinuri împotriva noului coronavirus? Este o întrebare al cărei răspuns toată lumea este curioasă să-l afle, chiar dacă niciun vaccin nu a depășit încă faza testelor, astfel încât să fie propus spre autorizare în vederea comercializării.

Prețurile vor fi raportate la costurile de producție, iar acestea sunt extrem de diferite, având în vedere că unele cercetări au fost finanțate de guverne, companiile primind ajutoare substanțiale, așa cum s-a întâmplat în SUA.

Vaccinul francez, dezvoltat de Sanofi și Gsk, ar putea avea costuri sub 10 euro/doza, a anunțat un oficial SANOFI, citat de agenția ANSA, scrie Mediafax.

Tot de pe Bătrânul Continent, din Anglia, vine informația că AstraZeneca, ar putea aduce pe piață un vaccin la prețul de 2,50 euro.

Potrivit aceluiași oficial al companiei franceze, apariția celor două vaccinuri, cel din Franța și cel din Anglia, va coincide, ca moment, cu lansarea vaccinului în SUA. În acest sens, există un acord între companiile producătoare.

Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane de doze, UE 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.