Sănătatea în România

Președintele PSD la Conferința Națională referitoare la accesul românilor la medicamente: „Trebuie să facem eforturi comune pentru a-i ajuta pe oameni”

Joi, 7 aprilie 2022, la București, s-a desfășurat Conferința Națională „Alertă în sănătate! Cum eliberăm barierele din calea accesului pacienților la medicamente”. Tema principală a acestei întâlniri oficiale a fost modalitatea prin care sistemul de sănătate din România oferă pacienților posibilitate de a avea acces la medicamente.

La întâlnire au participat reprezentanți ai companiilor farmaceutice din țara noatră, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice, precum prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, medicul Adrian Weiner, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, precum și europarlamentarul Cristian Bușoi.

În cadrul întâlnirii oficiale, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a evidențiat faptul că instituțiile publice și producătorii români de medicamente trebuie să facă eforturi comune pentru a oferi un acces cât mai eficient pacineților din țara noastră la medicamente. „Sunt ferm covins că ne putem reașeza la masă și împreună și cu Casa de Sănătate și cu Ministerul de finanțe, aceste crize suprapuse pun o presiune asupra bugetului. treubie să găsim soluțiile eficiente economic, economia să funcționeze, dar și soluțiile sociale, ca românii să treacă mai ușor peste această perioadă complicată, o perioadă cu multe crize suprapuse, astfel încât să aibă acces la medicamente. Eu voi susține mereu fabricile de generice din România, pentru cei care produc în România, avem toată deschiderea, Au fost introduse multe medicamente pe lista de compensate, ceea ce iarăși implică un efort suplimentar în ceea ce privește bugetul statului” a precizat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.