Știri

Președintele Moldovei, Maia Sandu, imunizată cu vaccin “românesc”. Un nou ajutor de la România pentru Republica Moldova

sursa foto: Facebook Maia Sandu

Un număr de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca a plecat în această dimineață de la Institutul Cantacuzino spre Republica Moldova. Guvernul României a decis să continue să acorde ajutor umanitar vecinilor de peste Prut, astfel că azi convoiul a pornit spre Chișinău.

În această dimineață, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinația Republica Moldova.  Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, pe ruta București – Chișinău și retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău”,  transmite RO Vaccinare.

Republica Moldova a început campania de vaccinare în luna martie, după ce a primit ajutor de la România, care a trimis primele doze de vaccin  peste Prut. Primii au fost vaccinați medicii din mai multe spitale din Republica Moldova.

Acum, după ce a fost anunțată oficial că Moldova primește o nouă tranșă de vaccinuri din România, președintele republicii, Maia Sandu, s-a vaccinat la rândul său.

Acum că am primit această veste minunată din partea României că vom avea mai mult vaccin cred că este momentul potrivit să mă vaccinez şi eu, aşa încât să-i încurajez pe cei care încă stau la dubii”, a spus preşedinta Maia Sandu, citată de Agerpres.

Imediat după ce a făcut vaccinul cu ser de la AstraZeneca, Maia Sandu a postat un mesaj de încurajare pe Facebook.

” Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca. Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez – familia, prietenii, colegii.

Mulțumesc medicilor, asistentelor medicale, tuturor celor implicați în eforturile de depășire a pandemiei. Vaccinul ne va ajuta sa învingem Covid-19 și să revenim la normalitate – să ne revedem cu cei dragi, să redeschidem economia, școlile, frontierele. Să putem lucra, călători, sărbători în voie, fără frică și fără riscuri.

Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova. Adresați-vă medicului de familie pentru a vă programa la vaccinare. Folosiți această oportunitate pentru a vă proteja viața și sănătatea”, a scris președintele Moldovei, Maia Sandu, pe Facebook.