Sănătatea în România Știri

Președintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu – Cercel, despre PNRR: „Nu este gândit pentru nevoia de servicii medicale!”

Într-o delcarație publică, citată de Agerpres, medicul Adrian Streinu – Cercel, senator PSD și președintele al Comisiei de sănătate din Senat, a precizat care este viziunea sa cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență și felul în care PNRR va îmbunătății activitatea din sistemul medical românesc.

În opinia senatorului PSD Adrian Streinu – Cercel, Planul Național de Redresare și Reziliență nu reflectă nevoile actuale ale sistemului medical din România.

Sistemul va merge în continuare cu sau fără PNRR, pentru că noi, în momentul de faţă, nu am pus pe masa nimănui un document capital în care să se spună că sistemul de sănătate din România ar dori să fie aşa. Se vorbeşte de spitale regionale fără să se vorbească de cei care vor popula aceste spitale. Nu se definesc sisteme sau nu s-au definit încă sisteme de competenţă pentru aceste unităţi care se doresc a fi unităţi mari. Accesul la aceste unităţi trebuie şi el gândit şi pus pe hârtie, lucru care în momentul de faţă nu este realizat, cel puţin după cunoştinţele mele. (…) Acest PNRR nu este gândit pe nevoia de servicii medicale” a precizat medicul Adrian Streinu- Cercel.

În România, prin PNRR, ar trebui să ajungă peste 29 de miliarde de euro, o parte din aceste fonduri fiind destinate domeniului sănătății.