Sănătatea în România Știri

Premierul a cerut autorităților sanitare să permită vaccinarea oricui, mai ales în zonele cu rate mari de incidență. Începe mai repede a treia etapă?

sursa foto: Guvernul României

România va primi, în luna martie, 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Un număr suficient de doze pentru a putea fi dat și startul celei de-a treia etape de vaccinare, în care nu mai există priorități, ci toată lumea care vrea este imunizată.

De altfel, din 15 martie se vor deschide și listele de așteptare, după cum au anunțat încă de săptămâna trecută reprezentanții CNCAV.

În unele zone, etapa a treia ar putea începe însă mai devreme. Cel puțin așa ar vrea premierul Florin Cîțu, care a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță, să înceapă mai devreme a treia etapă de vaccinare, dacă acest lucru e posibil.

Am cerut ca cel puțin în zonele cu număr mare de cazuri, cu carantină, cum este Timișoara, ca dacă sunt locuri libere să se permită și altor persoane să se vaccineze dacă nu vor să se vaccineze cei din etapa a doua. E o nebunie să lași locuri libere. Cer mai multă atenție și când sunt locuri libere să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Vaccinarea populației generale ar urma să înceapă în luna aprilie.