Eveniment Sănătatea în România Știri

PREMIERĂ NAȚIONALĂ. La Timișoara se va deschide primul centru de vaccinare non-stop din România!

Spitalul Județean Timișoara Timișoara va deschide în curând primul centru de vaccinare din România care va funcționa non-stop. Anunțul a fost făcut de managerul unității, Raul Pătrașcu.

Știm deja că vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. În acest sens, am decis ca la nivelul Spitalului Județean din Timișoara să funcționeze un centru de vaccinare deschis non-stop, 24 de ore din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Am cântărit mult această decizie de a-mi asuma acest centru și m-am consultat atât cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, cât și cu directorul DSP Timiș, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat și au pus umărul semnificativ în realizarea acestui proiect – nu am fi reușit fără această solidaritate în a face ceva pentru comunitatea noastră”,  a scris pe Facebook managerul Spitalului Județean Timișoara.

Acesta estimează că vaccinarea va începe pe data de 23 martie.

Primul centru de vaccinare non-stop din țară va avea 4 fluxuri pe zi și 4 pe noapte, cu o capacitate de imunizare de 480 de persoane în 24 de ore. Pătrașcu a mai precizat că imunizarea se va face doar cu vaccinul Pfizer.

Primul centru de vaccinare din România deschis non-stop va fi amplasat în incinta SCJUPBT și va asigura fluxuri separate pentru cei vaccinați, astfel încât aceștia nu vor interacționa cu alte persoane din unitatea sanitară. Am încredere că, solidari fiind, vom putea trece peste această perioadă care ne-a pus la grea încercare pe noi toți”,  a mai scris managerul Spitalului Județean Timișoara.