Sănătatea în România Știri

Precizări ale Ministerului Familiei cu privire la înscrierea în programul privind susținerea natalității

Ministerul Familiei și Tineretului a transmis care sunt principalele documente pe care dosarul de înscriere în programul social de creștere a natalității, realizat de instituție.

În momentul de față, regulamentul programului privind creșterea natalității se află în faza de consultare. Potrivit Ministerului Familiei, documentele necesare înscrierii în acest program cuprind o cerere tip, copii ale acterlor de identitate, declarație pe proprie răspundere și o dovadă că, din punct de vedere medical, solicitanții se confruntă cu probleme de fertilitate și au indicații terapeutice pentru fertilizarea in vitro (FIV).

Solicitanții vor depune online dosarul complet, când vom anunța că primim dosarele, la adresa cresterenatalitate@mfamilie.gov.ro . De asemenea, persoanele care nu pot trimite online documente, dosarele pot fi depuse fizic la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe, sub forma unui voucher electronic – card, în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziția tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.