Eveniment Știri

POVESTE TULBURĂTOARE DE VIAȚĂ. Mesajul unei românce care a născut în timp ce era în comă: “Virusul ăsta nu e o glumă! Aveți grijă de cei pe care îi iubiți!” (VIDEO)

O tânără româncă a trecut prin momente dramatice după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

Gravidă în 34 de săptămâni, Andreea Tudose, care trăiește în Marea Britanie, a fost un om responsabil la începutul pandemiei. A stat acasă, ca toată lumea, speriată că o eventuală infecție i-ar putea afecta sarcina. Pe măsură ce a apărut relaxarea, a început să ignore regulile, convinsă că boala nu e decât o banală răceală. A participat la o petrecere, iar de acolo, cel mai probabil, a luat virusul.

Tânăra și soțul ei au fost diagnosticați cu COVID-19. Din cauza sarcinii, evoluția în cazul său nu a fost deloc bună. Dimpotrivă, a avut o evoluție rapidă, iar după câteva zile de spitalizare a intrat în comă.

Încă din primele zile de spitalizare, Andreea Tudose a decis să țină un jurnal video, în care să-și povestească stările și trăirile.

În primul episod, ea se simte bine. Urmează însă zile în care îi e din ce mai rău. În a cincea zi de spitalizare deja dădea semnele unei evoluții nefavorabile.

“Mă simt foarte rău. M-am trezit cu dureri în tot corpul. Mi s-au încleștat toți mușchii. Nu puteam să merg nici la baie. (…) Mă simt tot mai rău dar mi-am promis să mă fac bine, să mă duc acasă și să nasc la termen, când trebuie. (…) Tușesc în ultimul hal și simt că nu mai pot. Este groaznică boala asta. Am momente când cred că nu-mi mai revin, nu mai ajung acasă”, spune Andreea Tudose în jurnalul video, care cuprinde mai multe faze ale evoluției bolii. Episodul se  încheie cu tânăra având masca de oxigen pe figură.

Starea tinerei a evoluat rapid, așa că medicii au decis să îi facă imediat operație cezariană, pentru a salva viața copilului, dar și pe a mamei, presiunea pe plămâni fiind suplimentară. Au urmat 7 zile în care Andreea a fost în comă. A povestit coșmarul prin care au trecut ea și familia ei abia după ce și-a revenit.

“Nu am mai făcut video, pentru că am fost critică. Ultimul filmuleț a fost cu masca. Atunci m-au băgat în operație. Mi-era foarte rău, nu mai puteam să respir nici cu masca de oxigen. I-am rugat să-mi facă ceva pentru că nu mai pot. Starea mi s-a agravat de la un minut la altul. Au decis să mă bage în operație și mi-au zis că șansele să supraviețuiesc sunt de 50%, dar dacă nu mă operez nu am șanse deloc. Din cauza sarcinii, totul apăsa pe plămânii și nu mai puteau face față. A fost groaznic. Am crezut că mor. Din punctul ăla a început teroarea pentru familia mea. Eu nu mai știam nimic, că eram în comă”,  povestește Andreea Tudose în ultimul episod.

Ea îi sfătuiește pe oameni să aibă mare grijă, pentru că boala poate fi foarte gravă în unele cazuri.

“Aveți mare grijă, stați acasă, bucurați-vă de familie, de copii, de filme, de orice, nu aveți nevoie să ieșiți să vă plimbați. Noi am fost responsabili la început, până ne-am plictisit să fim responsabili și am zis că e o răceală. Am trecut printr-un coșmar oribil”.

Jurnalul video ținut de româncă se încheie emoționant, cu momentul în care apare pe holurile spitalului în care a fost îngrijită, în aplauzele medicilor și asistentelor care i-au salvat viața. Andreea le mulțumește cu lacrimi în ochi și, după atâta timp, își vede în sfârșit copilul.

“Am fost în spital 24 zile internată! Am fost gata să mor și am înviat! Toate astea pentru că mi-am lăsat mintea într-o relaxare totală, mi-am lăsat mintea să creadă ce vrea ea și să fie influențată într-un mod atât de incorect față de responsabilitatea mare pe care o aveam față de corpul care purta un copil! Acest jurnal video este dedicat pentru toate mămicile din lume, vă implor, dacă sunteți însărcinate STAȚI ACASĂ! Covid nu este o glumă! Tot ce îmi doresc din povestea mea este sa nu mai treacă nimeni prin așa ceva, de aceea mă postez exact cum am fost în situația aceea”, este mesajul româncei care a reușit să învingă moartea.

Povestea Andreei Tudose are un final fericit, mai ales că nou-născutul nu a fost infectat cu noul coronavirus.