Pot fi depistate tumorile cerebrale prin testele de sânge? Iată părerea specialiștilor

Creierul uman este alcătuit din mai multe părți care controlează funcțâii diferite. Tocmai de aceea, simptomele tumorilor cerebrale variază în funcție de localizarea lor. Având în vedere complexitatea simptomelor, de cele mai multe ori, aceste tipuri de cancer pot fi greu de depistat.

Ce sunt tumorile cerebrale?

Tumoarea cerebrală reprezintă o creștere a celulelor anormale care se dezvoltă pe organ și se multiplică și se răspândesc într-un mod incontrolabil. Creșterile pot fi benigne, neoplazice, care se dezvoltă încet și, dacă sunt tratate, este puțin probabil să reapară.

Cu toate acestea, tumorile cerebrale canceroase sunt mai grave și unele pot începe în creier sau se pot răspândi acolo în alte părți ale corpului. Tumorile cerebrale sunt, de asemenea, clasificate în funcție de gravitatea lor, în patru grade de risc. Cele de gradul doi sunt considerate cu risc scăzut. Cel mai ridicat risc îl au tumorile de gradul trei și patru, acestea putând să reparară după tratament.

Eficiența testelor de sânge în depistarea tumorilor

Potrivit neurologului Dr. Peter Pressman, testele de sânge pot ajuta și depistarea și evaluarea unor tipuri de tumori cerebrale. Unele tumori cerebrale, cum ar fi tumorile landei pituitare, pot produce hormoni care pot fi detectați în sânge. „Dacă aveți tumori ale glandei pituitare, puteți avea o concentrație anormală de hormoni, cum ar fi hormonul de creștere sau tireotropina (un hormon care stimulează glanda tiroidă), în sângele dumneavoastră” susține specialistul.

Simptomele unei tumori cerebrale

Potrivit NHS, simptomele tumorilor cerebrale depind de severitatea acestora și de partea creierului afectată. Cu toate acestea, există semne comune la care oamenii pot fi atenți dacă sunt îngrijorați. Acestea includ dureri de cap severe și continue, convulsii, precum și greață, vărsături și somnolență. Alte semne pot include probleme de vedere sau de vorbire, paralizie și chiar modificări ale gustului și mirosului unei persoane și capacitatea de a-și aminti lucruri. Aceste simptome pot apărea brusc sau se pot dezvolta încet în timp.

SURSA

 

Categorii: Breaking Medika, Sfatul specialistului, Stil de viață, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea